Hoito- ja takuuohjeet

Kalusteiden hoito- ja huolto-ohjeita
Etusivu » Hoito- ja takuuohjeet

Kalusteiden puhdistuksessa tulee välttää hankaavien puhdistusaineiden käyttöä.

Runko-osien ja melamiinipintaisten ovien huolto-ohjeet

Runko-osien; sivujen, pohjan, katon, hyllyjen ja sokkelin sekä useiden ovien pintamateriaali on melamiini. Taustat ovat maalatut. Puhdistus tulee suorittaa veteen liukenevilla puhdistusaineilla. Neutraalia astianpesuainetta (PH6- 8) tai heikosti emäksistä puhdistusainetta (PH 6-8), kuten mäntysaippuaa, annostellaan veteen ja pesuaineliuokseen kostutetulla siivouspyyhkeellä suoritetaan puhdistus. Vaikeat tahrat voi poistaa talousspriihin kostutetulla siivouspyyhkeellä kevyesti pyyhkäisten.

Maalatut ja lakatut ovet

Oven tahriintuessa pyyhi lika pois kostealla liinalla kevyesti pyyhkien. Jos tahra ei lähde pelkällä vedellä, lisää liinaan puhdistusainetta. Suihkuta puhdistusaine puhtaaseen siivousliinaan tai kostuta siivousliina muulla tavalla. Pyyhi pinta puhtaaksi, ja kuivaa tarvittaessa lopuksi. Ei vaadi huuhtelua.

Kalusteovet voidaan puhdistaa yleisillä kodin puhdistusaineilla, suosituksena esim. Kiilto Kodinpuhdistaja. Älä käytä kiehuvaa vettä puhdistuksessa. Hankaavien aineiden ja orgaanisten liuotteiden käyttö on kielletty. Ovi voi vahingoittua ollessaan kosketuksissa erittäin kuumiin kappaleisiin, kuten kuumiin kattiloihin tai paistinpannuihin. Ovea ei saa altistaa juoksevalle vedelle esim. asennettaessa tuotetta kosteisiin tiloihin. (Kosteisiin tiloihin suositellaan asennettavaksi kalvopinnoitteinen ovi.)

Kalvopinnoitettujen ovien lämmönkesto

Kestää SFS-standardien, EN-standardien ja DIN-normien kalusteoville asettamat vaatimukset. Kalvo-ovien lämmönkesto on -40 º C – +80 º C. Hetkellisesti yli 100 º C. Kalusteovet voi asentaa kylmiin tiloihin, ei kuitenkaan paikkaan missä lämpötila laskee alle –40 º C.Uunin rungon ulkolämpötila on syytä tarkistaa asennuksen yhteydessä. Jos rungon lämpötila nousee yli kalusteovien suositusrajojen, asennuksessa on käytettävä lämpösuojalistoja. (EN-standardi 60335-2-6: uunin metallipinnan korkein sallittu lämpötila, kun uunissa 200 ºC yhden tunnin ajan on 85 º C.)

Käsittely

MDF-kalusteovien varastoinnille ei ole mitään erityisvaatimuksia. Ovia ei kuitenkaan saa altistaa vedelle. Ovia käsitellessä on oltava aina varovainen ja huolellinen. MDF-kalusteovi on herkkä kolhuille, erityisesti kulmissa ja reunaosissa. Vedin- tai sarananreikiä tehdessä kiinnitä huomiota työalustan puhtauteen. Alustan roskat aiheuttavat helposti naarmuja oveen pintaan. Erityistä tarkkaavaisuutta on noudatettava lakattujen ovien käsittelyssä. Kiiltävissä kalvo-ovissa on poistettava suojakalvo. Vähäisiä kulumisesta tai kolhuista aiheutuneita maalivirheitä on mahdollista korjata paikkamaalilla.

Maalipinnan rikkoutuessa levyyn asti ovi on erittäin altis kosteudella. Näissä tapauksissa suosittelemme uuden oven hankintaa.

Jos kalvopinta rikkoontuu, sitä ei voi enää paikata. Näissä tapauksissa suosittelemme uuden oven hankintaa. 

Aluco välitilalevyt

Aluco välitilalevyjä asennettaessa on otettava huomioon, että levyn pintalämpötilan kesto on maksimissaan 100 astetta hetkellisesti. Tästä johtuen levyn pintaan ei saa ohjautua suoraan uunista tai liedellä olevasta astiasta tulevaa kuumaa höyryä. Maahantuojan takuu ei ole voimassa, mikäli levyn asennus ja / tai käyttö on tämän ohjeen vastainen. Puhdistus neutraalilla puhdistusaineella ja vedellä.

Laminaattitasojen ominaisuudet ja hoito-ohjeet

Tasojen ominaisuuksia: Tason lastulevyrunko ei sisällä haitallisia määriä formaldehydejä, Tasosta ei irtoa mitään haitallisia aineita, Taso kestää kodin puhdistamineen tarkoitettuja kemikaaleja ja niiden käyttöä. Taso ei kestä hankaavia/hiovia puhdistusaineita, eikä kovaa mekaanista puhdistusta, esim. teräsvillalla. Puhdistus tapahtuu kuten muutkin kalustepinnat mutta jos tahra on vaikea, voidaan se poistaa laminaattipinnalta talouspriihin, asetoniin tai tinneriin kostutetulla siivouspyyhkeellä pyyhkäisten, ei hangaten. Taso ei kestä naarmuttamista terävillä esineillä. Tasoa ei voida käyttää mm. leikkuualustana. Taso ei kestä kuin hetkellisesti sille laskettuja kuumia kattiloita.

Kun työpöytäkanteen tulee upotettava pesuallas, on kosteuden pääsy kansirakenteisiin ehdottomasti estettävä esim. silikonimassalla. Muista aina kuivata tasolle roiskuvat/tippuvat nesteet (vesi, kahvi, kastikkeet jne.) Muista puhdistaa pinnat huolellisesti säännöllisin ajoin, siten pidät tasot kuin ”uusina”. Muista tarkastaa säännöllisesti, tasojen ja seinän pystypintojen saumassa oleva silikonimassan kunto, tarvittaessa poista vanha massa ja korvaa se uudella silikonimassalla. Jos huomaat tasoissa joitain muutoksia tai vikoja, niin puutu niihin heti ja korjauta ne tarvittaessa, näin ehkäiset vakavammat ongelmat.

Massiivipuutasojen vastaanotto, asennus ja hoito-ohjeet

Vastaanotto

Pyydämme Teitä tarkistamaan, ettei tuotteessa ole mitään näkyviä vaurioita heti vastaanotettuanne tavaran. Huomiota tulee erityisesti kiinnittää kulmiin, reunoihin ja pintaan. Reklamaatiot koskien näitä työtasoja on tehtävä välittömästi tai maksimissaan viiden päivän sisällä vastaanotosta ja aina ennen asennusta. Asennetun työtason katsomme olevan hyväksytty. Näin ollen näkyvät viat ja/tai vauriot katsotaan syntyneeksi asennuksen yhteydessä eivätkä ne oikeuta vaatimaan korjausta takuuna (emme vastaa asennetun työtason purkamisesta ja/tai uuden tason asentamisesta). Pienet halkeamat ovat luonnollinen osa massiivipuuta eivätkä oikeuta reklamaatioon.

Asennus

Asennuksessa on huomioitava tasojen mahdollinen liikkuminen. Seinän ja tason väliin on jätettävä 3-5 millin ”elämisrako”. Tasojen kiinnitys on suoritettava ”väljästi” siten, että ilman kosteuden muutosten aiheuttama puun turpoaminen ja kutistuminen on mahdollista. Poraa kaapin sidelistoihin tai asennuskulmiin ruuviin nähden väljät reiät ja käytä tarvittaessa aluslevyjä ruuvin kannan alla. Älä kiristä ruuveja liikaa, että elämisliike on mahdollinen. Käytä altaiden tiivistykseen silicon- tai liimamassaa tason ja altaan välisen sauman tiivistämisessä.

Hoito

Öljyllä käsitelty työtaso on saanut peruskäsittelyn. Käsitelty työtaso on jossain määrin likaa, vettä, alkoholia ja muita nesteitä kestävä. Jotta työtaso kestäisi hyvänä koko sen eliniän, suosittelemme käsittelemään työtason säännöllisesti työtasoöljyllä.

Käytä jokapäiväiseen puhdistukseen väritöntä saippuaa ja kosteaa siivousliinaa. Jos työtaso vaatii perusteellisempaa puhdistusta, hiokaa pintaa pituussuunassa 220 karkealla hiomapaperilla. Tämän jälkeen puhdistakaa taso huolellisesti ja sen jälkeen öljytkää taso kahteen kertaan. Tarpeen vaatiessa välihionta öljyämisten vaatiessa. Suoraan tasolle ei saa laskea kuumia paistinpannuja, kattiloita tai uunipeltejä, vaan on käytettävä lämpöä kestavää alustaa.

Helojen, mekanismien, altaiden puhdistus

Metallivetimet, leikkuulaudat, astiankuivausritilät, lankakorit, kulma- ja nurkkakaappien mekanismit, laatikkomekanismit ja jätevaunut puhdistetaan kaikki neutraalilla puhdistusaineella ja siivouspyyhkeellä.

Teräsaltaat puhdistetaan käsitiskiaineella, esim. Fairy. Pinttyneeseen likaan, rasvatahroihin, yms. tehoaa parhaiten hyvin emäksinen puhdistusaine (ph. 12-13), esim. Cif Cream tai Universal Stone.

Komposiittialtaan puhdistukseen käytetään lämmintä vettä ja nestemäistä astianpesuainetta, kuten Fairy. Pinttynyt tai vaikea lika puhdistetaan hankaamalla voimakkaasti altaan pohjaa vedellä kostutetulla ihmesienellä. Älä käytä pesuaineita ihmesienen kanssa.

Posliinialtaat puhdistetaan neutraaleilla yleispesuaineilla ja siivoukseen tarkoitetuilla sienillä ja harjoilla. Altaiden puhdistukseen ei saa käyttää mitään hankaavia pesuaineita tai –välineitä.

Valumarmoriset altaat ja allastasot puhdistetaan neutraaleilla yleispesuaineilla, mutta ne kestävät pinttyneemmän lian puhdistuksessa myös tinnerin, tärpätin ja asetonin käytön. Tällöin on altaan/allastason pinta kuitenkin pyyhittävä heti kostealla siivousliinalla, jotta näitä aineita ei jää pitkäksi aikaa tason pintaan. Tällaisen puhdistuksen jälkeen valumarmoriallastason pinnan voi kiillottaa autovahalla. Yleensäkin auton maalipinnan hoitotuotteita voi käyttää valumarmorisen allastason pinnan hoitoon.

Keittiö online takuu

Blum saranoiden, Blum laatikoiden ja Blum Aventos-kippimekanismien takuuaika on 25 vuotta ostopäivästä lähtien.

Annamme myymillemme kalusteiden rungoille sekä erilaisille mekanismeille kymmenen (10) vuoden takuun ostopäivästä lähtien materiaali- ja valmistusvirheiden osalta.

Kodinkoneille, valaisimille, kalusteoville, työtasoille ja altaille ovat voimassa valmistajien antamat takuuehdot.

Takuu ei kata normaalia kulumista, naarmuja tai muita mekaanisia vaurioita. Takuu ei kata tuotteita, joita on varastoitu tai käytetty ohjeiden vastaisesti. Takuu ei korvaa kosteus– ja lämpövaurioita eikä asennusvirheistä tai välillisistä vahingoista johtuvia vaurioita.

Onnelliset keittiöt

Yhteystiedot

Korjalankatu 8, 45130 Kouvola

050-5099801

info@keittioonline.fi

Maanantai - Torstai: 9.00-17.00
Perjantai: 9.00-16.00