Hoito- ja takuuohjeet

Kalusteiden hoito- ja huolto-ohjeita
Etusivu » Hoito- ja takuuohjeet
Kalusteiden puhdistuksessa tulee välttää hankaavien puhdistusaineiden sekä liuotteiden käyttöä.

Runko-osien ja melamiinipintaisten ovien huolto-ohjeet

Runko-osien; sivujen, pohjan, katon, hyllyjen ja sokkelin sekä useiden ovien pintamateriaali on melamiini. Taustat ovat maalatut. Puhdistus tulee suorittaa veteen liukenevilla puhdistusaineilla. Neutraalia astianpesuainetta (PH6- 8) tai heikosti emäksistä puhdistusainetta (PH 6-8), kuten mäntysaippuaa, annostellaan veteen ja pesuaineliuokseen kostutetulla siivouspyyhkeellä suoritetaan puhdistus. Vaikeat tahrat voi poistaa talousspriihin kostutetulla siivouspyyhkeellä kevyesti pyyhkäisten.

Maalatut ja lakatut ovet

Oven tahriintuessa pyyhi lika pois kostealla liinalla kevyesti pyyhkien. Jos tahra ei lähde pelkällä vedellä, lisää liinaan puhdistusainetta. Suihkuta puhdistusaine puhtaaseen siivousliinaan tai kostuta siivousliina muulla tavalla. Pyyhi pinta puhtaaksi, ja kuivaa tarvittaessa lopuksi. Ei vaadi huuhtelua.

Kalusteovet voidaan puhdistaa yleisillä kodin puhdistusaineilla, suosituksena esim. Kiilto Kodinpuhdistaja . Älä käytä kiehuvaa vettä puhdistuksessa. Hankaavien aineiden ja orgaanisten liuotteiden käyttö on kielletty. Ovi voi vahingoittua ollessaan kosketuksissa erittäin kuumiin kappaleisiin, kuten kuumiin kattiloihin tai paistinpannuihin. Ovea ei saa altistaa juoksevalle vedelle esim. asennettaessa tuotetta kosteisiin tiloihin. (Kosteisiin tiloihin suositellaan asennettavaksi kalvopinnoitteinen ovi.)

Kalvopinnoitettujen ovien lämmönkesto

Kestää SFS-standardien, EN-standardien ja DIN-normien kalusteoville asettamat vaatimukset. Kalvo-ovien lämmönkesto on -40 º C – +80 º C. Hetkellisesti yli 100 º C. Kalusteovet voi asentaa kylmiin tiloihin, ei kuitenkaan paikkaan missä lämpötila laskee alle –40 º C.Uunin rungon ulkolämpötila on syytä tarkistaa asennuksen yhteydessä. Jos rungon lämpötila nousee yli kalusteovien suositusrajojen, asennuksessa on käytettävä lämpösuojalistoja. (EN-standardi 60335-2-6: uunin metallipinnan korkein sallittu lämpötila, kun uunissa 200 ºC yhden tunnin ajan on 85 º C.)

Käsittely

MDF-kalusteovien varastoinnille ei ole mitään erityisvaatimuksia. Ovia ei kuitenkaan saa altistaa vedelle. Ovia käsitellessä on oltava aina varovainen ja huolellinen. MDF-kalusteovi on herkkä kolhuille, erityisesti kulmissa ja reunaosissa. Vedin- tai sarananreikiä tehdessä kiinnitä huomiota työalustan puhtauteen. Alustan roskat aiheuttavat helposti naarmuja oveen pintaan. Erityistä tarkkaavaisuutta on noudatettava lakattujen ovien käsittelyssä. Kiiltävissä kalvo-ovissa on poistettava suojakalvo. Vähäisiä kulumisesta tai kolhuista aiheutuneita maalivirheitä on mahdollista korjata paikkamaalilla.

Maalipinnan rikkoutuessa levyyn asti ovi on erittäin altis kosteudella. Näissä tapauksissa suosittelemme uuden oven hankintaa.

Jos kalvopinta rikkoontuu, sitä ei voi enää paikata. Näissä tapauksissa suosittelemme uuden oven hankintaa.

Kierrättäminen

Voidaan kierrättää, hävitettävä kuitenkin virallisten määräysten mukaisesti. Kalvo-ovia poltettaessa matalassa lämpötilassa kloorivedyn muodostuminen mahdollista, joten polttamista ei suositella kotioloissa. Myös maaliovia ei suositella poltettavaksi kotioloissa. PVC-kalvo kuuluu muovijätteisiin.

Aluco-sisustuslevyt

Keittiön välitilalevyjä asennettaessa on otettava huomioon, että levyn pintalämpötilan kesto on maksimissaan 70 astetta. Tästä johtuen levyn pintaan ei saa ohjautua suoraan uunista tai liedellä olevasta astiasta tulevaa kuumaa höyryä.
Maahantuojan takuu ei ole voimassa, mikäli levyn asennus ja / tai käyttö on tämän ohjeen vastainen.

Puhdistus

Aluco-levyn puhdistamiseen tarvitaan ainoastaan neutraalia puhdistusainetta ja vettä.

Laminaattitasojen ominaisuudet ja hoito-ohjeet

Tasojen ominaisuuksia: Tason lastulevyrunko ei sisällä haitallisia määriä formaldehydejä, Tasosta ei irtoa mitään haitallisia aineita, Taso kestää kodin puhdistamineen tarkoitettuja kemikaaleja ja niiden käyttöä. Taso ei kestä hankaavia/hiovia puhdistusaineita, eikä kovaa mekaanista puhdistusta, esim. teräsvillalla. Puhdistus tapahtuu kuten muutkin kalustepinnat mutta jos tahra on vaikea, voidaan se poistaa laminaattipinnalta talouspriihin, asetoniin tai tinneriin kostutetulla siivouspyyhkeellä pyyhkäisten, ei hangaten. Taso ei kestä naarmuttamista terävillä esineillä. Tasoa ei voida käyttää mm. leikkuualustana. Taso ei kestä kuin hetkellisesti sille laskettuja kuumia kattiloita.

Kun työpöytäkanteen tulee upotettava pesuallas, on kosteuden pääsy kansirakenteisiin ehdottomasti estettävä esim. silikonimassalla. Muista aina kuivata tasolle roiskuvat/tippuvat nesteet (vesi, kahvi, kastikkeet jne.) Muista puhdistaa pinnat huolellisesti säännöllisin ajoin, siten pidät tasot kuin ”uusina”. Muista tarkastaa säännöllisesti, tasojen ja seinän pystypintojen saumassa oleva silikonimassan kunto, tarvittaessa poista vanha massa ja korvaa se uudella silikonimassalla. Jos huomaat tasoissa joitain muutoksia tai vikoja, niin puutu niihin heti ja korjauta ne tarvittaessa, näin ehkäiset vakavammat ongelmat.

Massiivipuutasojen vastaanotto, ominaisuudet ja hoito-ohjeet

Vastaanotto

Pyydämme Teitä tarkistamaan, ettei tuotteessa ole mitään näkyviä vaurioita heti vastaanotettuanne tavaran. Huomiota tulee erityisesti kiinnittää kulmiin, reunoihin ja pintaan. Reklamaatiot koskien näitä työtasoja on tehtävä välittömästi tai maksimissaan viiden päivän sisällä vastaanotosta ja aina ennen asennusta. Asennetun työtason katsomme olevan hyväksytty. Näin ollen näkyvät viat ja/tai vauriot katsotaan syntyneeksi asennuksen yhteydessä eivätkä ne oikeuta vaatimaan korjausta takuuna (emme vastaa asennetun työtason purkamisesta ja/tai uuden tason asentamisesta). Pienet halkeamat ovat luonnollinen osa massiivipuuta eivätkä oikeuta reklamaatioon.

Käsittely

Suojamuovissa oleva puutaso on käsittelemätön. Kun suojamuovi poistetaan ja tasoja sahataan tai työstetään, tasot tulee välittömästi käsitellä ympäriinsä (myös päät). Käsittely tehdään puuvahalla (esim. Osmo Color TopOil) tai tähän sopivalla lakalla. Ennen asennusta tasot on säilytettävä huoneenlämmössä asennusolosuhteissa vähintään 12 tuntia, jotta ne saavuttavat tasapainokosteuden. Käsiteltävän pinnan tulee olla kuiva ja puhdas. Öljykäsittelyä varten sopiva hiontakarkeus on 150. Puhdista levy hionta- tai muusta pölystä kuivalla liinalla tai harjaamalla. Puulevyt tulee öljytä sekä ylä- että alapinnaltaan muodonmuutosten välttämiseksi. Kupertanut levy ei palaudu ennalleen. Kaikki poikkileikkauspinnat tulee käsitellä (levyn päät, allasaukot ja muut läpiviennit).

Asennus

Asennuksessa on huomioitava tasojen mahdollinen liikkuminen. Seinän ja tason väliin on jätettävä 3-5 millin ”elämisrako”. Tasojen kiinnitys on suoritettava ”väljästi” siten, että ilman kosteuden muutosten aiheuttama puun turpoaminen ja kutistuminen on mahdollista. Poraa kaapin sidelistoihin tai asennuskulmiin ruuviin nähden väljät reiät ja käytä tarvittaessa aluslevyjä ruuvin kannan alla. Älä kiristä ruuveja liikaa, että elämisliike on mahdollinen. Käytä altaiden tiivistykseen silicon- tai liimamassaa tason ja altaan välisen sauman tiivistämisessä.

Hoito

Päivittäiseen pyyhkimiseen sopii nihkeä siivousliina. Tarvittaessa voi käyttää mietoa neutraalia pesuaineliuosta. Sopivia pesuaineita ovat esim. tavalliset astianpesuaineet. Öljykäsittely muuttaa puun alkuperäistä väriä. Mikäli ette käsittele työtasoa, on otettava huomioon että; rasva-, lika-, yms. tahrat näkyvät paljon herkemmin, puutaso imee itseensä helpommin kosteutta ja turpoaa, on todennäköisempää että puu vääntyy ja halkeaa, toimittaja ei vastaa pintakäsittelemättömissä puutasoissa esille tulevista vioista. Puutasojen päälle ei kannata laskea kuumia kattiloita tai uunipeltejä eikä pitää kotitalouslaitteita jotka kehittävät voimakkaasti lämpöä. Voimakkaan lämmön vaikutuksesta puutasosta voi lähteä väriä tai se voi jopa haljeta.

Metallivetimet, leikkuulaudat, astiankuivausritilät, lankakorit, kulma- ja nurkkakaappien karusellit ja jätevaunut puhdistetaan kaikki neutraalilla puhdistusaineella ja siivouspyyhkeellä.

Posliinialtaat puhdistetaan neutraaleilla yleispesuaineilla ja siivoukseen tarkoitetuilla sienillä ja harjoilla. Altaiden puhdistukseen ei saa käyttää mitään hankaavia pesuaineita tai –välineitä.

Valumarmoriset altaat ja allastasot puhdistetaan neutraaleilla yleispesuaineilla, mutta ne kestävät pinttyneemmän lian puhdistuksessa myös tinnerin, tärpätin ja asetonin käytön. Tällöin on altaan/allastason pinta kuitenkin pyyhittävä heti kostealla siivousliinalla jotta näitä aineita ei jää pitkäksi aikaa tason pintaan. Tällaisen puhdistuksen jälkeen valumarmoriallastason pinnan voi kiillottaa autovahalla. Yleensäkin auton maalipinnan hoitotuotteita voi käyttää valumarmorisen allastason pinnan hoitoon.

Keittiö online takuu

Blum saranoiden, Blum laatikoiden ja Blum Aventos-kippimekanismien takuuaika on 25 vuotta ostopäivästä lähtien.

Annamme myymillemme kalusteiden rungoille sekä erilaisille mekanismeille kymmenen (10) vuoden takuun ostopäivästä lähtien materiaali- ja valmistusvirheiden osalta.

Kodinkoneille, valaisimille, kalusteoville, työtasoille ja altaille ovat voimassa valmistajien antamat takuuehdot.

Takuu ei kata normaalia kulumista, naarmuja tai muita mekaanisia vaurioita. Takuu ei kata tuotteita, joita on varastoitu tai käytetty ohjeiden vastaisesti. Takuu ei korvaa kosteus– ja lämpövaurioita eikä asennusvirheistä tai välillisistä vahingoista johtuvia vaurioita.

Onnelliset keittiöt

Yhteystiedot

Korjalankatu 8, 45130 Kouvola

050-5099801

info@keittioonline.fi

Maanantai - Torstai: 9.00-17.00
Perjantai: 9.00-16.00