Uutiset

Etusivu » Uutiset » Täydellinen keittiö kätkee sisäänsä nerokkaita ideoita

Paula Pelkosen uudessa, modernissa keittiössä on paljon käytännöllisiä yksityiskohtia helpottamassa arkea ja pitämässä tavarat järjestyksessä.

Täydellinen keittiö kätkee sisäänsä nerokkaita ideoita

21.08.2019 | Uutiset

Kuusankoskelaisen Paula Pelkosen kodin uusi keittiö täyttää asukkaan toiveet ja enemmänkin.

Keittiö Onlinen toteuttamassa remontissa uudistettiin kaikki lattiasta kattoon. Näky rivitalokolmion keittiössä ei ollut ensi alkuun mairitteleva: lähes 20 vuotta vanhan, kovassa käytössä olleen keittiön vaaleat pinnat olivat kolhiintuneet ja nuhjaantuneet elämän keskellä. Se ei kuitenkaan säikäyttänyt kuusankoskelaista Paula Pelkosta, joka näki heti tilan mahdollisuudet.

— Ensiksi kaatui seinää ja sen jälkeen sitä rakennettiin hiukan lisää, uutuuttaan hohtavan keittiön uusi emäntä naurahtaa nyt.

I-kirjaimen mallinen läpikäveltävä keittiö muuttui tänä keväänä lattiasta kattoon ulottuneessa perusteellisessa remontissa avaraksi valkoiseksi U-keittiöksi, jossa on tilaa kaikelle ja kaikille. Samalla avokeittiö toi tilan tuntua myös viereiseen olohuoneeseen.

— Minulla oli tosi vahva oma visio siitä, mitä haluan. Silti tästä tuli todellisuudessa vielä paljon hienompi ja käytännöllisempi, Pelkonen myöntää.

Pelkonen halusi uuteen kotiinsa modernin valkoisen keittiön, johon harkitut mustat yksityiskohdat tuovat ryhtiä. Yhdistelmäuunin viereen jäänyt kapea tila hyödynnettiin kuiva-ainekaappina.

Toimivia ideoita

Remontissa uusittiin seinät, katto sekä kaikki keittiökalusteet ja kodinkoneet. Myös vesipisteen sijainti muuttui ja sähköasennuksiinkin tehtiin uudistuksia. Koko remontin teki avaimet käteen -toteutuksena kouvolalainen Keittiö Online, josta Pelkosella oli jo aiempaa omakohtaista kokemusta.

— Tiesin, miten yritys osaa palvella ja mitä heiltä saa. Siksi oli helppo valita heidän keittiönsä myös tähän uuteen kotiin.

Pelkosen tehtävänä oli vain kertoa suunnittelija Anne Heiniemelle omat toiveet, joiden mukaan Heiniemi teki 3D-suunnitelman keittiöstä ja olohuoneesta heti ensimmäisellä tapaamiskerralla.

”Anne Heiniemi toi suunnittelussa esille tosi hyviä pointteja ja ideoi teknisiä ratkaisuja, joita en olisi itse osannut ajatellakaan. — Paula Pelkonen”

Tärkein toive oli keittiön käytännöllisyys ja toimivuus arjessa. Se toteutui, vaikka yläkaappeja ei moderniin keittiöön tullut lainkaan.

— Anne toi suunnittelussa esille tosi hyviä pointteja ja ideoi teknisiä ratkaisuja, joita en olisi itse osannut ajatellakaan, Pelkonen kiittelee.

Yksi tällaisista ratkaisuista on yhdistelmäuunin viereen jääneen kapean tilan hyödyntäminen kuiva-ainekaappina. Toinen Pelkosen mieleen oleva yksityiskohta on kokonaan kaapista ulosvedettävä LeMans II -kulmamekanismi, jonka avulla kattilat ja pannut pysyvät aina järjestyksessä ja ovat helposti käden ulottuvilla. Pelkosen mukaan 3D -suunnitelman ja ammattitaitoisen suunnittelijan avulla oli helppo päättää keittiön värimaailma, kaikki materiaalit ja varmistaa, että ne sopivat myös olohuoneen sävyihin.

— Toisella tapaamiskerralla tarvitsi hioa enää vain joitakin pieniä yksityiskohtia.

Pelkosen mieleen oleva yksityiskohta on kokonaan kaapista ulosvedettävä LeMans II -kulmamekanismi, jonka avulla kattilat ja pannut pysyvät aina järjestyksessä ja ovat helposti käden ulottuvilla.

Päivässä paikoilleen

Moderni keittiö lähti tilaukseen, kun Pelkonen oli saanut avaimet uuteen kotiinsa ja sen vanha keittiö oli purettu. Vain noin viikon päästä tästä uusi keittiö asennettiin paikalleen yhden päivän aikana. Keittiö Onlinen yrittäjän Jorma Mäkikunnaksen mukaan erittäin nopean asennuksen mahdollistaa se, että keittiökalusteet toimitetaan aina valmiiksi kasattuna, mekanismit paikoillaan ja esimerkiksi valoja varten tehdyt reiät valmiina. Rakennus- ja asennustöissä yhteistyökumppaneina on paikallisia, luotettavia urakoitsijoita. Paula Pelkosen keittiön toteutti T:mi Teijo Jaakkola.

”Toimitamme kaikki osat kerralla eli koko keittiö tulee aina yhdessä toimituksessa. — Jorma Mäkikunnas”

— Tehtaalla tehdyt esivalmistelut nopeuttavat varsinaista asennustyötä moninkertaisesti. Toinen keskeinen asia on se, että toimitamme kaikki osat kerralla eli koko keittiö tulee aina yhdessä toimituksessa, Mäkikunnas kertoo.

Asiakkaan kannalta keittiöremontin tekee sujuvaksi myös se, että kaapistojen ja kodinkoneiden lisäksi samalla kertaa voi valita muut keittiön materiaalit.

— Ei siis tarvitse mennä mihinkään muualle, vaan meiltä saa ihan kaikki suunnittelusta asennukseen asti, Mäkikunnas tiivistää. Nyt Pelkonen on päässyt jo testaamaan uuden keittiönsä toimivuutta käytännössä. Kaikki on juuri niin kuin pitääkin, hän sanoo.

— Tiesin, että aikataulu uuden kodin remontissa pitää olla nopea, joten tämä oli ehdottomasti paras tapa toteuttaa uusi keittiö.

Keittiö Onlinen toteuttama täydellinen keittiöremontti valmistui täsmälleen aikataulussa.

u

Ota yhteyttä ja sovi tapaaminen

Kysyttävää palveluistamme? Yhteystiedot

Koronaan liittyen

Olemme ryhtyneet liikkeessämme ennalta­ehkäiseviin toimiin korona­tilanteesta johtuen. Kiinnitämme erityishuolta hygieenisyyteen liike­tiloissamme ja vältämme lähi­kontakteja. Myymälässämme on wc-tilat, jossa voi pestä käsiä ja myös käsidesiä on tarjolla.

Liikkeemme on avoinna ja toimitukset jatkuvat normaalilla aikataululla.

Pidetään huolta toisistamme.

Keittiö Online

Kouvolalainen Keittiö Online on yksilöllisiä keittiö-, kylpyhuone- ja komerokalusteita myyvä perheyritys. Yritys toimittaa vuosittain noin 100 keittiökokonaisuutta.

Yritys tarjoaa kattavat ja joustavat suunnittelu-, asennus- ja rahoituspalvelut. Kalusteet toimitetaan aina mahdollisimman asennusvalmiina ja asiakkaan toiveiden mukaisesti räätälöitynä. Keittiö Online toimittaa kaikenkokoisia kalustekokonaisuuksia.

Mahdollista on myös tilata koko keittiöremontti alusta loppuun toteutettuna.

Onnelliset keittiöt

Yhteystiedot

Korjalankatu 8, 45130 Kouvola

050-5099801

info@keittioonline.fi

Maanantai - Torstai: 9.00-17.00
Perjantai: 9.00-16.00